Uzbudljiva večer društvenih igara u Udruzi Štriga

Autor

Kao odlična najava nadolazećeg Divertikona, pogledajte kako nam inače bude na našim igraonama!

Nakon napornog tjedna provedenog u školi i na poslu, nema boljeg načina za opuštanje u petak navečer nego ostaviti tehnologiju i rad iza sebe te se posvetiti nečemu što doista puni baterije: igranju društvenih igara s nama dragim ljudima. U vremenu kada nas ekrani stalno okružuju, Udruga Štriga nudi savršeno utočište za one koji žele upotrijebiti svoje mentalne sposobnosti na najbolji mogući način – kroz druženje i zabavu uz omiljene igre.

Proteklog petka, prostorije udruge ispunile su se smijehom, taktikom i uzbuđenjem, dok su se mlađe i starije generacije okupile kako bi zajedno uživale u večeri ispunjenoj igrama. Bez obzira na to jeste li željeli zaigrati nešto strateški izazovno poput “Dungeons and Dragons” ili opuštajuće poput “Codenames”, u Štrigi je svatko pronašao igru koja mu savršeno odgovara.

Dungeons and Dragons: Svijet mašte i avanture

Jedan od stolova bio je rezerviran za “Dungeons and Dragons”, klasični tabletop RPG koji je privukao grupu entuzijasta spremnih za ulazak u svijet mašte. Atmosfera oko tog stola bila je posebno intenzivna, jer su igrači s puno strasti ulazili u uloge svojih likova, raspravljajući o strategijama i planirajući svoje poteze. 

Codenames: Puno logike, još više smijeha

Za one koji su tražili nešto malo manje intenzivno, ali jednako izazovno, “Codenames” je bio savršen izbor. Ova igra riječi i asocijacija okupila je ekipu koja je uživala u kombinaciji logike i humora. Igrači su se dobro nassmijali dok su pokušavali pogoditi tajne riječi svojih suigrača, a napetost je rasla sa svakim pokušajem otkrivanja protivničkih agenata. 

Ticket to Ride: Putovanje kroz povijest

Za ljubitelje strategije, “Ticket to Ride” pružio je savršenu priliku za planiranje i osvajanje željezničkih ruta. Stol posvećen ovoj igri bio je obavijen atmosferom tihe koncentracije, dok su se igrači natjecali u povezivanju gradova i prikupljanju bodova. Svaki potez bio je dobro promišljen, a svaka karta pažljivo odabrana, dok su igrači s osmijehom gradili svoje željezničke imperije. Naravno, naš najmlađi član prisutan za ovim stolom bio je i ovoga put tradicionalni pobjednik – čestitke Viktoru na još jednoj pobjedi u nizu!

Ono što je ovu večer učinilo posebnom nije bila samo raznolikost igara, već i zajedništvo koje se osjetilo u zraku. Bez obzira na godine, svi su se okupljeni međusobno podržavali, dijelili savjete i ohrabrivali jedni druge. Nije bilo važno jeste li iskusni igrač ili ste se tek prvi put susreli s nekom od igara – svi su bili dobrodošli i svi su se osjećali kao dio iste zajednice.

Ovo je ujedno bila i posljednja igraona ovoga ljeta. U prostoriji je bilo toliko vruće  (ne samo zbog ljetnih temperatura već i užarene atmosfere) da smo zadnjih sat vremena igra odlučili odigrati na svježem zraku i pod zvijezdama – na stepenicama zgrade gdje se okupimo za svaku ovakvu priliku.

Već sada se svi s nestrpljenjem raduju sljedećem druženju, sigurni da će ponovno biti ispunjeno smijehom, strategijama i neponovljivim avanturama. Ako još niste, svakako se pridružite – vrata Udruge Štriga uvijek su otvorena za sve ljubitelje igara i dobre zabave!

Last modified: 05.09.2024.